Honey's Friends  Petit Basset Griffon Vendeen
 

Nesten 

Ik heb af en toe een nestje, Ik fok volgens de regels van de Raad van Beheer en de griffon rasvereniging. 

Ze groeien op in huiselijke sferen tussen mijn andere honden. Zo krijgen ze alle huiselijke geluiden en bezigheden mee. (denk aan een stofzuiger/televisie en leefgeluiden). Ik wissel het speelgoed in de ren af dat ze elke keer wat anders hebben om te ontdekken en weer andere structuren onder hun pootjes en andere geluiden die uit het speelgoed komt. 

Er komen honden van vrienden en kennissen langs om ze aan de verschillende type honden te laten wennen.  Ik ga enkele keren met het nestje ergens naar toe. Hierdoor wennen ze al aan het auto rijden en doen ze allerlei ervaringen op zoals bijvoorbeeld naar de Intratuin of hondenschool. 

Ik wen ze ook het borstelen en kammen. Dit is erg belangrijk om hier mee verder te gaan als de pup bij u thuis komt.  De puppen worden ontwormd op 2,4,6,8 weken met verschillende middelen. Op 6 weken komt de dierenarts aan huis om ze hun eerste enting te geven.  In de zelfde week komt ook vaak de chippen om de puppen hun chip te geven en een DNA test af te nemen om te kijken of de ouders daadwerkelijk de ouders zijn. 

De puppen gaan weg met een puppypakket van Eukanuba en natuurlijk toevoegingen van mij. Er zit 2.5 kg voeding in voor de eerste 1.5 tot 2 weken. Daarna kunt u natuurlijk deze voeding blijven geven of langzaam overstappen op een ander merk van uw keuze. Het is wel belangrijk dat ze nog puppyvoeding blijven krijgen tot ongeveer 10 maanden. Hierna gaan ze over op de volwassen versie.  Ze krijgen een nestknuffel mee met hun eigen nestgeurtje. Er zitten ook folders bij met heel interessante informatie en kortingsbonnen.